220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

NSO-actie Hou ons in de buurt! blijft de gemoederen in beweging houden

In de Tweede Kamer vindt volgende week het debat plaats over de nieuwe rookwet. Voor sommige ondernemers is deze wetswijziging het laatste duwtje naar de afgrond, concludeert het Algemeen Dagblad. De nieuwe wet op de genotsmiddelen gaat tabakswinkels een kwart van hun omzet kosten. De rookwaren mogen niet langer in het zicht liggen. Bovendien komt er een reclameverbod. Maar veel ondernemers kunnen het tempo van de overheid kunnen niet bijbenen. Ze hopen dat een petitie die deel uitmaakt van de actie Hou ons in de buurt! Uitkomst brengt.

,,We weten allemaal dat roken niet goed is. Het is volkomen terecht dat de overheid wat dwingender maatregelen wil nemen om het aantal rokers terug te dringen’’, zegt voorzitter Jos Zuijdwijk van de NSO, de organisatie die de belangen van de ongeveer 1500 tabakswinkels in Nederland behartigt, tegen het Algemeen Dagblad.

De NSO blijft erop wijzen dat met het eventuele verdwijnen van een tabakswinkel uit een buurt de leefbaarheid verkleind wordt, aangezien veel tabaks- en gemakswinkels fungeren als sociaal ontmoetingspunt.

 

Meer bij het AD:

 

Tabakszaken willen rem op nieuwe rookwet: ‘Als het woord tabak valt, ben je gelijk een paria’

 

 

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn