220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Noord-Ierse fabriek met mega-capaciteit opgerold

Elf duizend kilo tabak en 1,6 miljoen sigaretten zijn in beslag genomen bij invallen in twee dorpen in het Noord-Ierse County Armagh. Dat schrijft Jade Wilson in The Irish Times. De sigaretten en tabak, met een geschatte waarde van bijna 10 miljoen euro aan accijns, werden ontdekt samen met allerlei machines om illegaal sigaretten mee te produceren: tabaksversnipperaars, sigarettenrolapparaten en verpakkingsmachines.

De fabriek had een capaciteit van 390 miljoen sigaretten per jaar, wat goed is voor € 186 miljoen aan gederfde invoerrechten en belastingen. Volgens de Britse Douane is het verstoren van de criminele handel de kern van de strategie om de illegale tabaksmarkt, die het VK meer dan 2 miljard per jaar euro kost, in te dammen.

“Goedkope sigaretten hebben een prijs, omdat ze vaak de georganiseerde misdaad en andere illegale activiteiten financieren die onze gemeenschap echt schade berokkenen. De verkoop van illegale tabak wordt door ons niet getolereerd”, vertelt Steve Tracey van de douane.

Lees het hele artikel op The Irish Times:

Illicit cigarettes and tobacco worth €9.6m in lost tax seized in Co Armagh

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn