220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

New Yorkers creatief bij omzeilen prijsbeleid pakje sigaretten

De stad New York heeft de prijs van een pakje sigaretten aanzienlijk verhoogd. De consument betaalt inmiddels 13 dollar per pakje in plaats van de 10,50 dollar die tot voor kort moest worden afgerekend. Een pakje sigaretten is daardoor in New York aanzienlijk duurder dan op andere plaatsen in de Verenigde Staten. Toch weerhoudt dit laatste rokers er niet van om door te blijven roken, zo blijkt uit enquêtes. Ze kopen hun sigaretten op de zwarte markt of op plaatsen (buiten New York City) waar een soepeler prijsbeleid van kracht is.

Volgens schattingen van de New York City Department of Health and Menal Hygiene telt New York op dit moment nog zo’n 867.000 volwassen rokers. Officials zijn vastbesloten om dit aantal de komende anderhalf jaar terug te brengen tot zo’n 160.000. Maar of dat ook gaat lukken?

Anne Kadet, verslaggeefster van The Wall Street Journal, liep een weekje rond op Wall Street en sprak er rokers die voor hun kantoorgebouwen stonden te roken. Van de tien rokers die zij interviewde , zeiden er slechts twee bereid te zijn de volle prijs voor een pakje sigaretten te betalen.

Meer bij The Wall Street Journal:

The rising cost of cigarettes doesn’t stop all smokers

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn