220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

NEN-commissie Tabak en tabaksproducten gaat door

De NEN-Normcommissie ‘Tabak en tabaksproducten’  gaat door. Dat heeft het NEN-secretariaat onlangs bekend gemaakt aan de leden van de commissie en aan het ministerie VWS. In mei van dit jaar beëindigden het RIVM en de NVWA hun deelname aan deze commissie.

Dat was reden voor het NEN-secretariaat om zich te beraden op de toekomst van deze commissie. Na overleg met alle betrokken partijen komt zij tot de conclusie dat de normcommissie kan blijven bestaan.

Reactie Vereniging Nederlandse Sigaretten- en Kerftabakfabrikanten

VSK begrijpt het besluit van het NEN-secretariaat. Net als zij werd de VSK verrast door het vertrek van het RIVM en de NVWA. ,,Het is spijtig dat beide overheidsorganen niet meer deelnemen want hun inbreng was steeds deskundig en zeer constructief,” zegt Jan Hein Sträter, directeur van de VSK. “Een normcommissie met alleen vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven komt vaker voor. De VSK is dan ook tevreden dat de commissie volgens het besluit van het NEN-secretariaat haar werk kan gaan voortzetten.”

NEN-normcommissie ‘Tabak en tabaksproducten’

De Nederlandse normcommissie ‘Tabak en tabaksproducten’ neemt deel aan het werk van Internationale normalisatie (ISO) door het leveren van experts en commentaar voor het vaststellen van toepasbare terminologie en analysemethoden voor tabak- en tabaksproducten. De commissie heeft in de afgelopen decennia geen nationale normen ontwikkeld.

Deelname belanghebbenden aan NEN-normcommissie

De VSK is er een voorstander van dat zoveel mogelijk belanghebbende partijen in Nederland deelnemen aan het werk van de NEN-normcommissie. Volgens VSK biedt dit ruimte voor de input van meer experts waardoor de kwaliteit van het werk van de betreffende commissie verder versterkt kan worden.

 

Lees meer bij ANP Perssupport:

NEN-commissie Tabak en tabaksproducten gaat door

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn