220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Nederlandse webshoppers vaak in de fout met kopen van nepartikelen

De Nederlandse douane waarschuwt webshoppers in aanloop naar de feestdagen voor het kopen van verboden producten en nepartikelen bij goedkope webshops buiten de Europese Unie. De waarschuwing luidt: “Namaakartikelen kunnen bij controles in beslag worden genomen”, schrijft Michel Brandsma voor de Telegraaf.

Met tabaksproducten moet ook uitgekeken worden. Die mogen alleen in de Europese Unie gekocht worden. De tabaksproducten moeten verplicht voorzien zijn van een Nederlands accijnszegel. Bijna altijd ontbreekt dit zegel als je tabaksproducten koopt via het internet. Zonder accijnszegel wordt de tabak in beslag genomen door de douane.

Nederlandse webshoppers gaan het meest in de fout met het kopen van nepartikelen, stelt de douane. Van de jongeren denkt bijna de helft dat je nepartikelen zonder problemen kan invoeren, maar dat klopt niet. Merken zijn beschermd. Nepmerken maken, verhandelen en invoeren is verboden. Als je spullen buiten de Europese Unie via een webshop koopt, moet je daar BTW over betalen.

 

Lees het hele artikel verder op MSN.com

Douane waarschuwt voor aankoop Sint- en kerstcadeaus bij goedkope webshops buiten Europa: ’Die nemen we in beslag’

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn