220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Na vondst Amsterdamse havengebied: vijftigjarige man nog vast

De FIOD heeft in een loods zeven mannen aangehouden. Dit gebeurde op woensdag 7 juli 2021 in het Amsterdamse havengebied. Zij waren bezig met het uitladen van sigaretten. Tijdens de inval werden er bijna 20 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen.

Na een vondst van bijna 20 miljoen illegale sigaretten in het Amsterdamse havengebied zit de verdachte voorlopig nog vast. Dit zou een vijftigjarige man uit Schagen zijn. Dit schrijft Casper Duin voor het Noordhollands Dagblad.

Vanwege een gevaar op herhaling heeft de rechtbank in Zwolle besloten dat verdachte Van K. langer vast blijft zitten tijdens het onderzoek. Ook omdat de Wet op de Accijns zegt dat de maximumstraf vier jaar is voor het bezitten van illegale sigaretten.

De Nederlandse staat had € 4,7 miljoen aan accijns en belastinggeld kunnen mislopen, als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn verkocht.

Het Functioneel Parket heeft leiding over een onderzoek. dit gaat over het in bezit hebben van grote hoeveelheden sigaretten waar geen accijns over betaald wordt. Uiteindelijk worden vijf van de zeven eerder aangehouden personen vervolgd. Omdat de inhoudelijke behandeling van de strafzaak nog niet is geweest (22 maart 2022) is de Schagenaar de enige die zijn tijd in de cel doorbrengt. Vier andere verdachten zijn nog op vrije voeten. De hechtenis van verdachte nummer 5 is deze week geschorst door de rechtbank.

 

Lees het hele artikel verder op Noordhollandsdagblad.nl

Bijna twintig miljoen illegale sigaretten werden er aangetroffen in loods in het Amsterdamse havengebied. Man (50) uit Schagen zit als enige verdachte nog vast

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn