220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Mogelijk verbod op e-sigaretten verdeelt het ooit zo tolerante ‘Ban Francisco’

San Francisco, de stad aan de Amerikaanse westkust die in de jaren zestig en zeventig wereldwijd symbool stond voor verdraagzaamheid en ruimdenkendheid overweegt een verbod op e-sigaretten. Volgens tegenstanders zou zo’n verbod van San Francisco de ultieme ‘nanny-stad’ maken. ze Ze wijzen erop dat de stad de afgelopen jaren het ene na het andere verbod heeft afgekondigd en dat het niet veel gekker moet worden.

Volgens de eigenaar van een in vape-producten gespecialiseerde winkel (met de veelzeggende naam Gone With The Smoke) zou het voorgenomen verbod in zijn geval onherroepelijk leiden tot een faillissement. Om aan te geven dat voor hem de maat vol is en het aantal verbodsbepalingen de spuigaten uitloopt, heeft de winkelier zijn stad alvast omgedoopt tot ‘Ban Francisco’.

De frustratie van de winkelier sluit aan bij het gevoel dat velen in San Francisco hebben, namelijk dat de stad die ooit de hele wereld op bezoek kreeg vanwege haar vrijgevochten ethos zo ver van haar wortels is afgedwaald. Sommige inwoners nemen zelfs het woord ‘onderdrukking’ in de mond, constateert de San Francisco Chronicle.

 

Meer bij de San Francisco Chronicle:

 

Nanny state or progressive politics? In ‘Ban Francisco,’ the debate rages on

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn