220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Luxemburgse minister weigert na te denken over rookverbod op terrassen

De Luxemburgse minister van Volksgezondheid Etienne Schneider verwerpt het idee om in zijn land te komen tot een algeheel rookverbod op terrassen van cafés en restaurants. Dat heeft hij laten weten in een verklaring in het Luxemburgse parlement, zo schrijft de Trierischer Volksfreund, een regionale Duitse krant die verschijnt in het grensgebied met Luxemburg.

Aanleiding voor de minister om zich hard uit te spreken tegen een eventueel rookverbod op terrassen vormen twee petities die in de herfst van 2018 werden opgesteld. De verzoekschriften aan de Luxemburgse regering werden beide ondersteund door 4500 handtekeningen van Luxemburgers die voorstander zijn van een rookverbod op terrassen.

De minister ziet echter geen enkele noodzaak om het verzoek in te willigen. Er zijn de laatste tijd al genoeg maatregelen genomen om de niet-roker te beschermen, stelde hij in het Luxemburgse parlement. ,,De regering heeft de wet op dat punt al verbeterd – er is bijvoorbeeld een rookverbod voor ziekenhuizen, in de buurt van speeltuinen en in de auto in aanwezigheid van kinderen”, aldus Schneider, die eraan toevoegde dat Luxemburg niet de behoefte heeft om een samenleving te worden waar alles draait om verboden.

Lees meer bij de Trierischer Volksfreund:

 

‘Wir wollen keine Verbotsgesellschaft werden’

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn