220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Luxemburg weigert mee te werken aan Franse importbeperkingen op tabak

Fransen die gewend zijn om in Luxemburg sigaretten te gaan halen, kunnen dat ongelimiteerd blijven doen. Althans als het aan de Luxemburgse regering ligt. Die is namelijk niet van plan om op verzoek van de Fransen voor politieagent te gaan spelen, zo blijkt uit een bericht op de site van de Luxemburgse zender RTL.

Sinds 1 augustus is het verboden om vanuit een buurland meer dan één slof sigaretten per persoon Frankrijk binnen te brengen. Tot voor kort waren dat vier sloffen per persoon. De Franse overheid wil met de maatregel tegengaan dat Fransen in de grensstreken de moeite nemen om in het buitenland tegen aanzienlijk lagere prijzen tabak in te kopen. De grensverkopen kosten de Franse schatkist zoveel geld dat de regering in Parijs wanhopig is geworden.

Maar eigenaren van Luxemburgse tabakszaken hoeven zich daar niets van aan te trekken, citeert RTL de Luxemburgse minister van financiën Pierre Gramegna. Zij mogen in principe ongelimiteerd blijven verkopen. Het is vervolgens aan de Franse kopers om de risico’s af te wegen, omdat de kans bestaat dat ze bij de grens gecontroleerd worden.

 

Meer bij RTL:

Le Luxembourg ne limitera pas les achats des Français

 

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn