220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Londenaren veroordeeld tot vier en vijf jaar cel wegens handel in illegale sigaretten

Twee inwoners van de Zuid-Londense wijk Sydenham zijn veroordeeld tot respectievelijk vier en vijf jaar cel, vanwege hun rol in een grote belastingfraudezaak waarin sprake was 20 miljoen illegale sigaretten. Daarmee zou zo’n 9,5 miljoen pond aan accijnzen zijn ontdoken, zo meldt Londen News Online, een nieuwswebsite die voornamelijk bericht over de zuidelijke wijken van de Britse hoofdstad.

De beide mannen, 39 en 36 jaar oud, hebben schuld bekend. Uit onderzoek van de douane is gebleken dat ze verantwoordelijk waren voor de invoer, de opslag en de distributie van de illegale sigaretten. De twee werden op heterdaad betrapt bij het losse van pallets sigaretten bij een boerderij in Essex, een graafschap niet ver van Londen.

Er was sprake van een goed geoliede machine. Een van de twee bendeleiders rekruteerde arbeiders, betaalde hun loon en organiseerde het lossen, de leveringen en het opnieuw verpakken van de illegale sigaretten, die bedoeld waren voor de straatverkoop.

Een directielid van de Britse douane zegt tegen London News Online, dat bij het artikel een foto van een van de twee verdachten plaatste, dat zijn dienst de illegale handel in sigaretten hoog opneemt, vooral omdat de overheid er grote bedragen door misloopt die zijn bedoeld voor de financiering van vitale openbare diensten.

 

Meer bij Londen Online News:

 

Sydenham pair jailed for role in £9.5m cigarette fraud

 

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn