220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Leiders van de grootste illegale sigarettenfabriek van het VK lopen tegen de lamp

In de Noord-Engelse stad Crook, in het graafschap Durham, zijn drie leiders van een twaalfkoppige bende aangehouden die de grootste fabriek van illegale sigaretten van het land runde. De fabriek bevond zich op een boerderij, waar machines aanwezig waren waarmee per minuut zo’n 140 pakjes valse sigaretten konden worden geproduceerd. Dat schrijft The Chronicle, een belangrijke regionale krant die verschijnt in het noordoosten van Engeland.

Met de illegale productie zou een belastingfraude van zo’n 10 miljoen pond gemoeid zijn. Inmiddels is een procedure in gang gezet die ertoe moet leiden dat de kopstukken van de bende dit geld alsnog betalen, aldus The Chonicle.

De sigaretten waren bestemd voor de illegale markt in het noordoosten van Engeland. In de fabriek werd meer dan 24 ton tabak gevonden, alsmede een half miljoen sigaretten en spullen om sigaretten te kunnen produceren. Een nabij gelegen tuincentrum deed dienst als distributiecentrum, van waaruit de sigaretten naar diverse illegale verkooppunten werden vervoerd, aldus de krant.

Een van de aangehouden bendekopstukken zou tegenover de politie hebben verklaard dat het nogal meeviel met zijn inkomsten uit de illegale handel. Hij zou er minder dan 15.000 pond aan over hebben gehouden, maar onderzoek door de recherche bracht aan het licht dat hij meer dan 180.000 pond had uitgegeven aan luxeauto’s en een vakantie.

Overigens worden alle bendeleden met naam en toenaam in de krant genoemd.

 

Meer bij The Chronicle:

 

Gang ringleaders jailed for running UK’s largest illegal tobacco factory in County Durham

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn