220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

KPMG rapport ‘Illicit cigarette consumption in the EU, UK, Norway and Switzerland’ gepubliceerd

De consumptie van illegale sigaretten is in 2020 gestegen. Uit een jaarlijkse studie van KPMG in opdracht van Philip Morris International blijkt dat vorig jaar 6,2% van de totale sigarettenconsumptie in Nederland illegaal was. Hierdoor loopt de schatkist meer dan € 200 miljoen aan accijnzen mis, een stijging van € 46 miljoen ten opzichte van 2019.

Ellen Thewissen (Manager Illicit Trade Prevention bij Philip Morris Benelux) wijst erop dat het terugdringen van illegale handel gebaat is bij samenwerking tussen alle belanghebbenden. “Illegale handel vormt een obstakel voor het realiseren van de gezamenlijke doelstelling om een rookvrije generatie te bereiken. Alleen door de handen ineen te slaan kan de verkoop en productie van illegale sigaretten een halt worden toegeroepen”, zegt Thewissen.

Over het KPMG rapport

Het jaarlijkse rapport van KPMG brengt de omvang en de ontwikkeling van de illegale sigarettenmarkt in kaart en wordt uitgevoerd in opdracht van Philip Morris Internationaal. De studie heeft betrekking op de 27 lidstaten van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.

Je kunt het hele rapport hier downloaden (8.2 Mb)

Lees het bericht op ANP Perssupport:

Nederlanders roken steeds meer illegale sigaretten

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn