220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Justitie clement voor 87-jarige verdachte illegale sigarettenhandel: werkstraf in plaats van cel

Een 87-jarige man uit het Brabantse Lithoijen (gemeente Oss) in wiens loods op 3 oktober 2018 bijna 7 miljoen sigaretten werden gevonden, hoeft gezien zijn hoge leeftijd waarschijnlijk niet de cel in. In plaats daarvan werd deze week in Den Bosch een halfjaar voorwaardelijk en een werkstraf van 200 uur geëist, aldus het Brabants Dagblad.

Op de dag dat de autoriteiten de gigantische hoeveelheid sigaretten ontdekten, werd even verderop in een andere loods een illegale sigarettenfabriek ontdekt. De betreffende loods stond op naam van de zoon van de 87-jarige verdachte. Hij verschijnt in juni voor de rechter. In verband met de zaak zijn ook zeven Oekraïners aangehouden. Zij werden in 2019 al veroordeeld tot voorwaardelijke straffen, aldus het Brabants Dagblad.

Volgens de krant hield de 87-jarige vader voor de rechtbank vol dat hij niet wist dat er sigaretten in de loods stonden. Hij had gedacht dat het om kleding ging, bestemd voor Afrika. De man hangt overigens ook nog een claim van 1,3 miljoen euro van de Belastingdienst boven het hoofd, het bedrag dat eigenlijk aan accijns had moeten worden betaald over de 6,9 miljoen sigaretten.

 

Meer bij het Brabants Dagblad:

 

Clementie voor 87-jarige: OM eist taakstraf en geen celstraf voor 7 miljoen illegale sigaretten

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn