220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

In Australië is vapen illegaal, maar e-liquids zijn er alom simpel te verkrijgen

Vapen is populair in Australië. Volgens de laatste schattingen maken ruim 239.000 mensen gebruik van de e-sigaret. Een opmerkelijk gegeven, aldus het internationale jongerenplatform VICE, want e-sigaretten en de bijbehorende nicotine bevattende vloeistoffen zijn in Australië verboden. Officieel kun je ze nergens kopen; zelfs het bezit ervan is illegaal.

De illegale handel daarentegen bloeit enorm, wat volgens VICE vermoedelijk komt doordat Australië het duurste land ter wereld is als het gaat om de prijs van een pakje sigaretten. Voor Australiërs die naar het buitenland gaan is het smokkelen van e-liquids al snel een goudmijn: je komt er in veel gevallen ongemerkt mee langs de douane. Eenmaal terug in eigen land zetten de smokkelaars hun illegale handelswaar om in klinkende munt, aldus VICE.

Daarnaast zijn er in Australië diverse andere mogelijkheden om aan e-liquids te komen. Winkeliers in Melbourne en Sidney verkopen het spul veelal onder de toonbank. Via internet kunnen de vloeistoffen gemakkelijk in het buitenland worden besteld. Dit laatste is ‘technisch gezien’ niet illegaal, aldus VICE.

 

How Australia’s Ban on Nicotine Vape Spawned a Thriving Black Market

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn