220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Illegale tabakshandel kost Britse belastingbetaler ruim 2,8 miljard per jaar

In het plaatsje Bedworth, in het midden van Engeland in het graafschap Warwickshire, is bij een inval op een boerderij bijna zeven ton aan illegale tabak gevonden. Dat meldt de BBC.

De tabak, met een waarde van bijna £ 2 miljoen (€ 2,25 miljoen euro), zat verstopt in aardappelzakken. Deze werden aangetroffen in twee gehuurde loodsen die, buiten weten van de eigenaar, werden gebruikt voor de verwerking van roltabak.

Behalve de aardappelzakken met illegale tabak troffen de autoriteiten meer dan 10.000 illegale sigaretten aan, een snijmachine en een hoeveelheid nagemaakt verpakkingsmateriaal. De hele voorraad is in beslag genomen.

Volgens berekeningen van Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC, de Britse Belastingdienst) kost tabaksfraude het Verenigd Koninkrijk zo’n £ 2,5 miljard (€ 2,81 miljard) per jaar, geld dat hard nodig is om essentiële openbare diensten te financieren. ,,Dit is diefstal van de belastingbetaler en het ondermijnt legitieme handelaren”, aldus Richard Paris, assistent-directeur van de fraude-onderzoekdienst van de HMRC tegen de BBC.

Meer bij de BBC:

Illegale tabak gevonden in aardappelzakken in Bedworth

Foto: Her Majesty’s Revenue and Customs

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn