220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Illegale sigarettenhandel nog omvangrijker na nieuwe prijsverhogingen Frankrijk

Ondanks de strikte beperkingen met het oog op de corona-crisis, gaat de illegale sigarettenhandel in Frankrijk gewoon door. Op 11 maart heeft de gerechtelijke politie van Orléans in een verlaten pakhuis in de gemeente Châlette-sur-Loing ruim 1000 sloffen met namaaksigaretten in beslag genomen. Dat meldt de Franse regionale krant Le République Du Centre, die dagelijks verschijnt in de buurt van Orléans.

Volgens de krant zijn vier mannen aangehouden op verdenking van fraude en deelname aan een criminele organisatie.

In Frankrijk bedraagt sinds 1 maart de officiële prijs van een pakje sigaretten tien euro. Maar op straat en via de sociale netwerken is het niet moeilijk om een pakje sigaretten voor de helft van de prijs te bemachtigen, constateert ook La République Du Centre.

Volgens de krant zijn door de voortdurend stijgende prijzen sigaretten voor de internationale georganiseerde criminaliteit een nieuw ‘bruin goud’ geworden. De ‘groothandel’ in Châlette-sur-Loing werd deel bevoorraad vanuit Oost-Europa. Op veel van de in beslag genomen sloffen stonden teksten in Cyrillisch schrift. Behalve sigaretten werden bij de politieactie een jachtgeweer, documenten en zeven voortuigen in beslag genomen. De wagens werden gedeeltelijk gebruik bij de distributie van de illegale sigaretten.

 

Meer bij La République De Centre:

 

Plus d’un millier de cartouches de cigarettes contrefaites saisies dans le Montargois

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn