220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Illegale sigarettenfabriek opgerold in Belgische buurgemeente van Maastricht

In de Belgische grensplaats Lanaken (een buurgemeente van Maastricht) zijn acht arrestaties verricht bij het opdoeken van een illegale sigarettenfabriek. De douane hield ter plaatse vijf personen aan, zo meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. De politie kon drie voortvluchtige personen inrekenen. Ze hadden allemaal de Oekraïense nationaliteit. Op het ogenblik van de inval was de productielijn al in ontmanteling, aldus de krant.

Bij de gezamenlijke actie van de douane, de politie en de FOD (de Belgische FIOD) werden eerdere tonnen tabak en sigaretten van het merk Richmond en Marlboro zijn in beslag genomen. De operatie vond plaats onder het toeziend oog van Europol: de illegale productie van sigaretten, en vooral ook de handel erin, is een Europese aangelegenheid aan het worden.

In België vorig jaar drie illegale fabrieken opgerold. Voor 2019 staat de teller al op vier. België is momenteel voorzitter van de operationele actie EMPACT 2.3., aldus Het Nieuwsblad. Volgens de krant gaat het om een initiatief binnen Europol dat specifiek gericht is de strijd tegen de illegale productie van sigaretten in Europa.

 

Meer bij Het Nieuwsblad:

 

Illegale sigarettenfabriek opgedoekt in Lanaken

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn