220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Illegale sigarettenfabriek in Herkenbosch

Donderdag heeft de Fiscale Inlichtingen- en OpsporingsDienst (FIOD) een sigarettenfabriek in Herkenbosch ontmanteld. Het gaat om de grootste vangst ooit, zegt de opsporingsdienst.

Er is beslag gelegd op 150.000 kilo illegale tabak. De FIOD zegt dat de – nog voortvluchtige –  verdachten daarmee tussen de € 20 en € 25 miljoen accijns hadden kunnen vermijden. Op een industrieterrein aan de Veldweg is de productielijn en de handelswaar gevonden in een loods.

De FIOD meldt dat de overvolle fabriekshal met illegale tabak zo snel mogelijk wordt leeggehaald. In totaal zijn er donderdag 20 vrachtwagens nodig geweest om alle tabaksproducten af te voeren naar de verbrandingsoven. De sigaretten waren bedoeld voor de Britse markt. Op die markt ligt de accijns hoger dan in Nederland.

De werknemers van de illegale sigarettenfabriek zijn donderdag ontsnapt via een gat in de heg. “Toen de douaniers op de voordeur klopten, gingen de werknemers er door de achterdeur vandoor”, zegt de woordvoerster. De werknemers leefden tussen de containers met tabak. Waarschijnlijk komen zij uit Oost-Europa.

 

Lees het hele artikel verder op 1Limburg.nl

Grote illegale sigarettenfabriek in Herkenbosch opgerold

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn