220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Illegale sigarettenfabriek gevonden in zeecontainers onder paardenstal in Malaga

Het houdt niet op. Er gaat geen dag voorbij of er wordt ergens in Europa wel een illegale sigarettenfabriek ontmanteld. Op het moment dat het zover is, is er al vaak een flinke schade geleden, doordat overheden gigantische bedragen aan belastinginkomsten zijn misgelopen.

In Spanje is een ondergrondse fabriek ontdekt, waar arbeiders onder zeer slechte omstandigheden aan het werk waren, meldt de NOS op basis van informatie van de Spaanse Guardia Civil. De productielijn bevond zich in zeecontainers, die metersdiep waren ingegraven onder een paardenstal in de Spaanse stad Malaga. Het zou voor het eerst in Europa zijn dat een illegale sigarettenfabriek wordt gevonden die in letterlijke zin ondergronds functioneerde.

In de fabriek, feitelijk een bunker, werden zo’n 3500 sigaretten per uur gemaakt, aldus de NOS, die via de Guaria Civil beelden heeft van de ondergrondse fabriek. Er werden 153.000 pakjes tabak, bijna 18.000 kilo tabaksbalen en ook 20 kilo hasj en 144 kilo marihuana in beslag genomen. Ook stonden er bedden voor de arbeiders.

 

Meer bij de NOS:

 

Ondergrondse sigarettenfabriek in Spanje ontmanteld

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn