220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Illegale sigarettenfabriek gaat in rook op

In de nacht van 24 oktober 2021 is een bedrijfspand in het Gelderse Hattem vernietigd door een enorme brand. In ditzelfde pand was al eerder een illegaal coronafeest, werd later bij een inval een illegale sigarettenfabriek ontdekt en nu woedde er een flinke brand, schrijven Gerald Meijer en Floris Brandriet voor De Stentor.

De eigenaar van het probleempand, die het had gekocht om er in de toekomst een woonwijk te bouwen, wil het pand zo snel mogelijk tegen de vlakte. De eigenaar en de huurder stonden al tegenover elkaar in de rechtszaal vanwege een coronafeest waarbij zo’n honderd mensen aanwezig waren. Maar dit was voordat de politie bij een inval 2,8 miljoen illegale sigaretten aantrof en er op 24 oktober brand uitbrak. Er is niet duidelijk geworden wie er achter de illegale sigarettenfabriek zat.

Brandweerkorpsen uit de omgeving van Hattem kwamen bijeen om de brand te bestrijden, maar vlak nadat de brand werd gemeld, sloegen de vlammen al uit het gebouw. De brandweer heeft met succes alle andere bedrijfspanden op het terrein veilig kunnen stellen. Hoe het vuur kon ontstaan, is nog niet bekend. De gemeente Hattem laat weten dat de burgemeester heeft besloten het probleempand te sluiten.

Lees de hele artikelen verder op De Stentor:

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn