220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ierse gezondheidsautoriteit vindt geen oneffenheden op nationale vapingmarkt

De gezondheidsautoriteit in Ierland houdt zich doorlopend bezig met de controle op e-sigaretten die in het land op de markt. Daarbij wordt vooral gekeken naar het ingrediënt dat inmiddels bewezen verband houdt met de aanvankelijk onverklaarbare uitbraak van longziekten in de Verenigde Staten.

Tot nog toe heeft de Ierse Health Service Executive (HSE) evenwel geen enkel product op de Ierse markt aangetroffen dat het gewraakte ingrediënt vitamine E-acetaat bevat, een van de bestanddelen in e-liquids waaraan in de Verenigde Staten uiteindelijk enkele tientallen mensen (volgens de laatste berichten 42) zijn overleden, schrijft het veelgelezen Ierse nieuwsplatform The Journal.

Fabrikanten die e-sigaretten of aanverwante producten op de Ierse markt willen brengen, zijn verplicht een gedetailleerde lijst met informatie over ingrediënten, hoeveelheden, toxicologische gegevens te overleggen. Zij zijn daarnaast verplicht om schriftelijk te verklaren dat ze volledig instaan voor de veiligheid en de kwaliteit van hun producten.

 

Meer bij The Journal:

 

HSE checking all Irish vaping products for ingredient linked to US illnesses

 

 

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn