220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ierse douane onderschept 9 miljoen illegale sigaretten afkomstig uit Rotterdam

In de haven van Dublin hebben douaneambtenaren 9 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. De gesmokkelde sigaretten werden ontdekt in een vriescontainer. Volgens de officiële vrachtpapieren bevatte de container, afkomstig uit de haven van Rotterdam, een lading ‘bevroren voedsel’, aldus de Ierse internetkrant The Journal.

De onderschepte sigaretten, zogenaamde illicit whites, vertegenwoordigen volgens The Journal een waarde van zo’n 4,4 miljoen euro. Zouden ze in Ierland op de markt zijn gekomen, dan zou dat de Ierse staat zo’n 3,77 miljoen euro aan hebben gekost.

Volgens een woordvoerder van de Ierse douane maakt de inbeslagname deel uit deel uit van een langer lopende actie die erop is gericht de Ierse schaduweconomie, inclusief de verkoop van illegale tabaksproducten, een slag toe te brengen. De Ierse Belastingdienst heeft zelfs een speciaal gratis telefoonnummer in het leven geroepen dat mensen vertrouwelijk kunnen bellen als ze vermoeden dat er sprake is van illegale tabakshandel.

 

Meer bij The Journal:

 

Nine million cigarettes marked as frozen food seized at Dublin Port

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn