220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Ierse Belastingdienst heeft haar handen vol aan bestrijding sigarettensmokkel

Functionarissen van de Ierse belastingdienst hebben in de haven van Dublin voor meer dan 90.000 euro aan illegale sigaretten in beslag genomen. Het gaat om sigaretten van het Chinese merk Double Happiness en Lambert and Butler, officieel van Britse makelij. De illegale tabak zat verstopt in een zeecontainer met gemengde goederen, aldus berichtgeving in The Independent, Irish Examiner, The Journal en The Irish Mirror.

De onderschepte sigaretten, het gaat om 168.000 stuks, zouden als ze op de markt zouden zijn gekomen, een verlies van 79.000 euro voor de Ierse schatkist hebben betekend.

De Ierse belastingdienst werkt de laatste tijd op volle sterkte om de handel in illegale sigaretten – en daarmee de maatschappelijk schade – een halt toe te roepen. Ruim een week geleden werd in de Ierse haven een lading met 9 miljoen illegale sigaretten onderschept. Deze lading was afkomstig uit Rotterdam. De Ierse Belastingdienst heeft zelfs een speciaal gratis telefoonnummer in het leven geroepen dat mensen vertrouwelijk kunnen bellen als ze vermoeden dat er sprake is van illegale tabakshandel.

Meer bij de Ierse kranten:

 

More than €90,000 worth of cigarettes seized at Dublin Port (The Independent)

 

€90K worth of cigarettes seized at Dublin Port  (Irish Examinor)

 

Revenue seize more than €90,000 worth of smuggled cigarettes at Dublin Port (The Journal)

Revenue seize smuggled cigarettes worth over €91,000 at Dublin Port   (Irish Mirror)

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn