220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Horecaondernemers verwachten problemen bij abrupt einde rookruimtes in cafés

Op 27 september doet de Hoge Raad uitspraak in een zaak die anti-tabaksorganisatie Clean Air Now heeft aangespannen tegen de Staat der Nederlanden met als doel om rookruimtes in cafés en restaurants verboden de krijgen. De kans dat de hoogste rechter de eis van de anti-tabaksactivisten toewijst is zeer groot, aangezien de advocaat-generaal van mening is dat de Hoge Raad rookruimtes moet verbieden. In het algemeen volgt de Hoge raad het advies van de advocaat-generaal.

Als het inderdaad zover komt, betekent dit een abrupt einde voor de rookruimtes in Nederland. Een eventueel verbod gaat dezelfde dag nog in.

De kwestie baart horecaondernemers die een deel van hun zaak als rookruimte hebben ingericht grote zorgen. Het betekent niet alleen omzetverlies, maar ook dat er opnieuw verbouwd moet worden.

Daarnaast leeft bij hen de angst dat het nog verder gaat. Een volgende stap van Clean Air Now zou inhouden dat roken ook op terrassen wordt verboden. Het betekent dat zij geen kant meer op kunnen: klanten die willen roken kunnen zij niet langer verwijzen naar het terras, met omzetderving als gevolg.

 

Meer bij EenVandaag:

 

Horeca verwacht problemen bij verbod rookruimtes: ‘Straks kunnen we geen kant meer op’

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn