220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Hoog Frans adviescollege: rokers die overwegen te gaan vapen moeten niet aarzelen

Rokers die van plan zijn om van traditionele sigaretten over te schakelen op e-sigaretten, zouden niet moeten aarzelen. Om dat inderdaad te doen. Dat heeft de l’Académie de médecine, een college van hoog aanzien, dat onder meer adviezen geeft aan de Franse overheid, laten weten in een persverklaring. De organisatie onderstreept dat e-sigaretten, die ‘nuttig zijn bij het stoppen met tabak’ in Frankrijk veel beter gecontroleerd worden dan in de Verenigde Staten.

Het in 1820 opgerichte ‘college van staat’ maakt zich zorgen over de negatieve effecten die mogelijk uitgaan van de alarmerende berichten uit de Verenigde Staten, waar tientallen mensen overleden zijn aan een longziekte nadat zij gebruik hadden gemaakt van de e-sigaret. Ook een recent rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waarvan de conclusie luidt dat de e-sigaret ‘ongetwijfeld schadelijk’ is, baart de Academie zorgen.

Volgens een recente peiling denkt op dit moment zo’n 60 procent van de Fransen dat vapen minstens zo gevaarlijk is als roken. Voor de Academie is deze bevinding reden om heel hard op de trom te slaan: ,,Deze vertrouwenscrisis kan de dood van duizenden rokers veroorzaken”, stelt de organisatie in een persbericht, waarover onder meer het persbureau AFP en het gezaghebbende weekblad Le Nouvel Observateur berichten.

 

Meer bij Le Nouvel Ovservateur:

 

Les fumeurs qui veulent passer au vapotage “ne doivent pas hésiter” selon l’Académie de médecine

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn