220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Grenspolitie Harwich vindt 10 miljoen illegale sigaretten op veerboot uit Hoek van Holland

De douane in de Britse havenstad Harwich heeft bij een actie 10 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. De vangst vertegenwoordigt uitgedrukt in onbetaalde rechten (btw en accijns) een waarde van 3 miljoen pond (ruim 3,3 miljoen euro), aldus de Britse overheid op haar eigen nieuwskanaal www.gov.uk.

De sigaretten werden op 8 oktober ontdekt in een Poolse vrachtwagen die met een veerboot vanuit Hoek van Holland op weg was naar het Britse vasteland. Er werd alarm geslagen nadat scanners onrechtmatigheden in de lading hadden ontdekt.

Uit de vrachtpapieren bleek dat het voertuig officieel een lading bestaande uit tientallen wasmachines bevatte, maar er waren slechts vier apparaten aan boord, naast een aantal enorme pallets met sigaretten. Het zou gaan om de op een na grootste in beslagname die dit jaar Harwich is gedaan.

Ook in de haven van Dover had de havenpolitie succes. Daar werden een paar dagen eerder bijna een miljoen sigaretten (vier pallets) ontdekt in een vrachtwagen met Sloveens kenteken. Hadden de sigaretten daadwerkelijk de Britse zwarte markt bereikt, dan was de Britse schatkist daardoor 430.000 pond (ruim 473.000 euro) misgelopen.

Bij alle acties vorig jaar is de Britse grenspolitie erin geslaagd om de schatkist voor meer dan 210 miljoen pond (ruim 231 miljoen euro) aan inkomstenderving te behoeden.

 

Meer bij www.gov.uk:

 

Border Force seize 10 million black market cigarettes

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn