220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Grens met Polen weer open: Duitsers massaal op pad voor goedkope sigaretten

De ‘gouden tijd’ voor tabakshandelaren in de Pools-Duitse grensstreek is ten einde nu de grens tussen Polen en Duitsland weer geopend is, concludeert de Berliner Kurier. In een groot deel van de deelstaat Brandenburg (met de stad Berlijn precies in het midden) hebben officiële tabakshandelaren sinds de grenssluiting in verband met de coronacrisis soms wel twee keer zoveel klanten als anders, aldus de krant.

Nu de weg naar Polen letterlijk weer open ligt, is het voor veel rokers in het oosten van Brandenburg aantrekkelijk om van tijd tot tijd een lange rit naar de te maken naar de oosterburen. De Berliner Kurier bericht over schreeuwerige reclame aan de andere kant van de grens, die rokers moet overhalen om vooral niet zonder een flinke sigaretten terug naar huis te keren.

Volgens de krant kost een pakje sigaretten in Duitsland op dit moment gemiddeld 5,64 euro. In Duitsland betaal je voor datzelfde pakje sigaretten 2 euro minder.

Op dit moment wordt bijna de helft van alle sigaretten die in Berlijn worden gerookt niet in Duitsland belast. Een derde is illegaal als gevolg van smokkel. Veel sigaretten op de Berlijnse markt zijn bovendien vervalst.

 

Meer bij de Berliner Kurier:

 

GrenzöffnungEndlich wieder nach Polen, Zigaretten holen

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn