220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Goedkeuring coronavaccin van BAT in de Verenigde Staten is wereldnieuws

Het nieuws dat de Amerikaanse overheid een Covid-19-vaccin, ontwikkeld door tabaksfabrikant BAT, heeft goedgekeurd om te worden getest op mensen, wordt breed opgepakt door vooraanstaande media, overal ter wereld. In Frankrijk besteden Le Figaro en de zakenkrant Les Echos er uitvoerig aandacht aan; in het Verenigd Koninkrijk is het onder meer groot nieuws voor The Guardian en de Evening Standard.

Het nieuwe vaccin wordt ontwikkeld uit tabaksbladeren. Volgens persbureau Reuters, dat als eerste met het nieuw naar buiten kwam, kunnen de eerste testen onder toezicht van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten snel van start gaan. Medio 2021 zal naar verwachting meer bekend zijn over de effectiviteit.

De op een na grootste sigarettenfabrikant ter wereld deed in april de wenkbrauwen fronsen toen het bedrijf bekendmaakte dat het een Covid-19-vaccin aan het ontwikkelen was en bovendien in staat zou zijn om per week één tot drie miljoen doses per week te produceren, mits het de steun zou krijgen van overheidsinstanties en er kon worden samengewerkt met de juiste fabrikanten.

David O’Reilly, directeur wetenschappelijk onderzoek bij BAT, betitelt de goedkeuring als een belangrijke mijlpaal voor zijn bedrijf. Het coronavaccin wordt ontwikkeld door Kentucky BioProcessing, de biotechnologische tak van BAT.

Meer bij The Guardian:

British American Tobacco wins approval to test Covid vaccine on humans

The Evening Standard:

Lucky Strike? Cigarette giant BAT’s Covid vaccine approved for human trials

Le Figaro:

Covid-19: le cigarettier BAT lance des essais pour son vaccin à base de feuilles de tabac

Les Echos:

Covid : BAT lance les tests de son vaccin à base de feuilles de tabac

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn