220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Gloednieuwe illegale productieplaats opgerold

Een gloednieuwe productieplaats opgerold. Het plan van de dertien verdachten in Roermond gaat volledig de mist in, nadat er een rookwolk uit een loods opsteeg bij een mislukte machinetest. Het voornemen was om één miljoen sigaretten per dag te produceren. Dit schrijft Marc Stroucken voor De Limburger.

De politie en brandweer arriveerden bij de loods, toen ze zagen dat er mensen op de vlucht sloegen. Meteen werd de FIOD ingeschakeld. Aan de Albert Einsteinweg stond de sigarettenfabriek op het punt om te beginnen met het fabriceren van ongeveer 50.000 pakjes van 20 sigaretten per dag. Een pakje kost in de winkel ongeveer € 8. Eén dag productie zou een winkelwaarde van € 400.000 opleveren.

Rond half 10 op maandagavond zijn de politie, douane en FIOD nog bezig. Ook Milieutechniek Reuver is hard aan het werk. Dit bedrijf wordt door heel Limburg ingezet bij het opruimen van asbest- en drugsafval.

Het is nog onbekend wie de productieplaats heeft gehuurd. Een medewerker van de FIOD, die niet met zijn naam in de krant wil, zegt dat dit van de veertig illegale fabrieken die opgerold zijn in de afgelopen jaren, wel een van de grotere is.

‘’Hier is nog geen sigaret gemaakt’’, zegt bedrijfsleider Marc Stroucken van Milieutechniek Reuver. Alles wat nodig is om sigaretten te maken is wel aanwezig. De machines worden naar een geheime locatie gebracht en vernietigd.

Lees het hele artikel op Limburger.nl (abonnement vereist)

Een nachtelijke opruimactie van een illegale sigarettenfabriek in Roermond, zo gaat dat in zijn werk

Foto: Jan-Paul Kuit / De Limburger

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn