220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Geen arrestaties bij inval in Diksmuide

Bij een groot douaneonderzoek zijn donderdag in Diksmuide (niet ver van de Belgische kustplaats Oostende) 4,32 miljoen namaaksigaretten ontdekt. Deze namaaksigaretten stonden gereed voor transport naar het Verenigd Koninkrijk. Bij de inval werd niemand opgepakt. Eerder was er al onderzoek geweest naar de handel in illegale sigaretten. Dit schrijft Lotte Aneca voor VRT NWS.

In een loods in het dorp Leke werd door de douane 4,32 miljoen namaaksigaretten gevonden. De namaaksigaretten waren van het merk Lambert & Butler.

De douane viel gewapend binnen in het pand in Leke. De gevonden namaaksigaretten waren € 1,5 miljoen aan ontdoken accijnzen en belastingen waard. De fabrikanten van namaaksigaretten vragen regelmatig vrachtwagenchauffeurs om te smokkelen naar Engeland, volgens woordvoerder Francis Adyns: “Vrachtwagenchauffeurs op weg naar het Verenigd Koninkrijk die parkeren op snelwegparkings in West-Vlaanderen, worden aangeklampt om bij hun reguliere lading, sigaretten toe te voegen. Het is een gekend probleem.”

 

Lees het hele artikel verder op VRT.be

4,32 miljoen namaaksigaretten gevonden bij inval in Leke

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn