220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Gebruiker ‘moderne’ e-sigaret valt minder vaak terug in oude gewoonte

Dat het gebruikers van e-sigaretten steeds vaker lukt om te stoppen met roken en de kans op terugval in het traditionele roken minder groot is dan in het verleden, heeft mogelijk te maken met verbeterde e-sigarettechnologie. Die conclusie kan worden getrokken uit een onderzoek dat deze week gepubliceerd is door het Amerikaanse medische tijdschrift JAMA Interne Geneeskunde.

Het wetenschappelijke artikel, dat inmiddels is opgepakt door een groot aantal nieuwsmedia – waaronder CNN en het gezaghebbende Franse opinieblad Le Nouvel Observateur – bewijst opnieuw dat mensen die gebruik maken van een e-sigaret (in Frankrijk ‘vapoteurs’ genoemd) relatief gemakkelijker stoppen met roken dan mensen die niet ‘vapen’.

Uit de desbetreffende studie blijkt echter ook dat de dampen die vrijkomen bij vapen rokers in veel gevallen gemakkelijker doet terugvallen in hun oude gewoonte. Opmerkelijk is wel, aldus de onderzoekers dat die terugval de afgelopen tijd sterk is verminderd. Zij wijten dat onder andere aan een verbeterde technologie.

 

Meer over het onderzoek bij Le Nouvel Observateur:

Les vapoteurs fument moins de cigarettes mais rechutent plus

Ook CNN bericht uitvoerig over de voordelen van ‘vapen’

Adults who vape are more likely to quit cigarettes, study finds

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn