220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Fransman bij Luxemburgse grens aangehouden met 2000 sloffen sigaretten ‘voor eigen gebruik’

Een 20-jarige bestuurder van een bestelwagen uit Zuid-Frankrijk die eind juli op de autoroute A31 (vlak over de grens met Luxemburg) werd aangehouden met 2000 sloffen sigaretten (20.000 pakjes) aan boord, is door de rechtbank in Thionville veroordeeld tot een boete van 67.000 euro. Daarnaast kreeg hij vier maanden cel voorwaardelijk (in plaats van de acht maanden onvoorwaardelijk die tegen hem waren geëist) e een werkstraf van 140 uur. Dat meldt de Franse regionale krant Le Républicain Lorrain.

Op alle dozen stond vermeld at het om ‘taxfree’ sigaretten zou gaan, maar volgens de krant is de herkomst onbekend. Volgens de huidige wetgeving mag iedereen die vanuit het buitenland naar Frankrijk reist, vier sloffen sigaretten meennemen. Als het aan de Franse regering ligt, mag er binnenkort nog maar één slof worden ingevoerd.

De jongeman verklaarde de lading sigaretten (in totaal 400 kilo) voor 15.000 euro te hebben gekocht van een Belgische kennis. De hele lading was volgens hem bestemd voor eigen gebruik, dan wel om zijn naasten uit de brand te helpen.

 

Meer bij Le Républicain Lorrain:

2.000 cartouches de cigarettes dans la camionnette

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn