220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Franse wetenschappers: nicotine biedt mogelijk bescherming tegen het coronavirus

Een groep Franse wetenschappers heeft aanwijzingen gevonden dat tabak een stof bevat die het risico om besmet te worden met het coronavirus verkleint. Als gevolg van hun studie – waarin overigens de gezondheidsrisico’s van roken worden benadrukt- willen ze binnenkort een test met nicotinepleisters uitvoeren op mensen die besmet geraakt zijn met het coronavirus en werkers in de gezondheidszorg. Daarover schrijven de Britse kwaliteitskrant The Guardian en The Daily Mail.

De studie, verricht in een groot ziekenhuis in Parijs, suggereert dat een stof in tabak – mogelijk nicotine – kan helpen voorkomen dat rokende patiënten het virus oplopen. Het initiatief om proeven met nicotinepleisters te gaan doen wacht nog op goedkeuring van de Franse gezondheidsautoriteit, aldus de Britse kranten.

Hoewel nicotine mogelijk beschermend werkt, hebben rokers die het coronavirus hebben opgelopen vaak andere ernstige symptomen vanwege het toxische effect van tabaksrook, aldus de wetenschappers.

 

Meer bij The Guardian en The Daily Mail:

 

French researchers to test nicotine patches on coronavirus patients  (The Guardian)

Was Hockney RIGHT? French researchers to give nicotine patches to coronavirus patients and frontline workers after lower rates of infection were found among smokers  (Daily Mail)

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn