220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Franse grensarbeiders blijven hun tabak onverstoord in Luxemburg kopen

Een nieuwe Franse wet die moet voorkomen dat Fransen massaal de grens blijven oversteken om in het buitenland grote hoeveelheden sigaretten in te kopen heeft – althans in de buurt van de grens met Luxemburg – nauwelijks effect. Niet alleen is de nieuwe wet lastig te handhaven; Franse winkeliers in de grensstreek hebben er ook nog een nauwelijks wat aan. De meesten van hen zijn jaren geleden al gestopt met de verkoop van tabak, omdat het door de lage prijzen in Luxemburg niet meer vol te houden was, zo bericht RTL Today.

De Franse overheid besloot onlangs de maximale hoeveelheid tabak die Fransen uit de buurlanden mogen terugbrengen sterk te verminderen: van maximaal 1 kilo (vier sloffen) naar maximaal 250 gram (één slof). Wie meer inkoopt riskeert een hoge boete als hij of zij bij de grens door de douane wordt gecontroleerd. De kans daarop blijft echter klein, want om de zaak goed in de hand te kunnen houden zijn verscherpte controles nodig.

De kans dat Luxemburgse winkels de herkomst hun klanten gaan controleren wordt bovendien zeer klein geacht. De tienduizenden Franse grensarbeiders in Luxemburg zullen naar naar verwachting hun tabak gewoon in Luxemburg blijven kopen.

 

Meer bij RTL Today:

 

French residents continue to buy tobacco in Luxembourg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn