Frankrijk en Andorra voeren grensbewaking op na toename sigarettensmokkel

Douanebeambten in Occitanië – een van de twee Zuid-Franse regio’s die grenzen aan Spanje – hebben verspreid over het hele jaar 2020 in totaal 15.381 ton tabak in beslag genomen. Het gaat om een stijging van 5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat meldt France Blue, het Franse netwerk van regionale radiozenders.

De douane in de departementen Ariège en Pyrénées-Oriëntales – een Franse regio bestaat uit meerdere departementen – hebben volgens Franse Blue de afgelopen weken hun operaties opgevoerd om smokkelaars aan de grens met Andorra de voet dwars te kunnen zetten. Zowel Ariège als Pyrénées-Oriëntales grenst aan dit vorstendom. Via allerlei onherbergzame routes die soms te voet, soms met de auto worden afgelegd, komen veel illegale sigaretten vanuit Andorra Frankrijk binnen.

De interventies vinden vaak ’s nachts plaats, omdat dan het meest gesmokkeld wordt. Volgens France Blue gaat het vaak om georganiseerde bendes, die nergens voor terugdeinzen en ook aarzelen om het leven van douanebeambten tijdens wegcontroles in gevaar te brengen.

In februari onderschepte de douane in tien dagen tijd meer dan 1135 sloffen sigaretten.

 

 

Meer bij France Blue:

 

En dix jours, plus d’un millier de cartouches de cigarettes saisies près d’Andorre

 

 

 

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn