220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

FIOD vindt in een een loods in Hengelo tien miljoen illegale sigaretten

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD heeft op 23 april in een loods in Hengelo 33 pallets met in totaal tien miljoen illegale sigaretten gevonden. De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor het buitenland. De sigarettendoosjes waren gesloten met vervalste accijnszegels. Ook de doosjes zelf waren nagemaakt, aldus de FIOD in een persbericht.

De opsporingsdienst vermoedt dat een criminele organisatie die zich bezighoudt met de smokkel van sigaretten de loods gebruikt als overslagstation.

In de loods lagen stapels nog ongevouwen dozen. Ook werden dozen met papieren tissues gevonden, die mogelijk als deklading worden gebruikt. De dozen tissues worden bovenop de sigaretten gelegd om ze aan het zicht te onttrekken. De sigaretten zijn vernietigd.

De FIOD wijst er in het persbericht op date er in de illegale sigarettenhandel grote winsten te behalen zijn, terwijl de schatkist ernstig wordt benadeeld. ,,Daarnaast ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat.”

Zie ook dagblad Tubantia:

 

FIOD treft tien miljoen illegale sigaretten aan in loods in Hengelo

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn