220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

FIOD houdt vier verdachten aan

Op 20 februari heeft de FIOD een man uit Den Bosch aangehouden. De 22-jarige man wordt verdacht van het witwassen van miljoenen euro’s. Daarnaast heeft de opsporingsdienst nog drie verdachten aangehouden binnen hetzelfde onderzoek.

Dinsdag werd bekend gemaakt dat de woningen van de verdachten en twee bedrijfspanden in Den Haag zijn doorzocht. Er werd beslag gelegd op meer dan € 541.000 contant, 4 goudstaven met een waarde van € 23.600, 16 sloffen sigaretten, 5 auto’s en telefoons. Daarnaast werd ook $ 6.000 (€ 5629) gevonden.

De verdachten zijn naast de man van 22 jaar uit Den Bosch, mannen uit Dordrecht van 45 jaar, Amsterdam (36) en Zwijndrecht (47). De rechter heeft bepaald dat de verdachten minimaal negentig dagen vast blijven zitten. De verdachten kwamen in beeld nadat vorig jaar € 475.000 aan contant geld werd gevonden in een koffer. De eigenaar van de koffer had informatie van de vier verdachten in zijn telefoon staan.

De FIOD denkt dat er in enkele maanden miljoenen euro’s zijn witgewassen. Waarschijnlijk is het geld verdiend met criminele activiteiten.

Lees het hele artikel verder op bd.nl

Bosschenaar (22) opgepakt voor witwassen miljoenen euro’s, FIOD neemt goudstaven en vijf auto’s in beslag

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn