220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Europees burgerinitiatief voor ‘eerlijkere’ regels op het gebied van vapen

Europese pleitbezorgers van vapen als alternatief voor roken, zijn een campagne om te lobbyen voor een ‘eerlijkere’ regulering met betrekking tot vaping-producten. In de nieuwe regels zou meer rekening moeten worden gehouden met het feit dat – bijvoorbeeld wanneer het gaat om volksgezondheid – er een verschil is tussen vapen en roken. Dat blijkt uit een persbericht dat de initiatiefnemers hebben uitgegeven. De persverklaring is onder meer verspreid via de speciale persberichtenservice van Associated Press.

Het Europese burgerinitiatief is – mede met het oog op de aankomende Europese verkiezingen – opgesteld door burgers uit Duitsland, Frankrijk Italië, België, Ierland, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. De initiatiefnemers verwachten dat de komende dagen veel mensen – ook uit andere landen van de EU – zich bij de campagne zullen aansluiten.

De campagne bestaat uit een petitie die kan worden ondertekend en uit een online tool waarmee het voor burgers gemakkelijk wordt gemaakt om Europese politici die hun vertegenwoordigen te bereiken. Geschat wordt dat de Europese Unie op dit moment zo’n 17 miljoen actieve ‘vapers’ kent. De actie richt zich overigens ook op mensen die niet roken of vapen, maar de actie desondanks een warm hart toedragen, al was he maar omdat ook zij het tijd vinden voor een regelgeving die gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs in plaats van politieke overtuiging.

 

Lees hieronder het hele persbericht:

 

Vaping is NOT Tobacco Campaign: A Pan-European Push for Smarter Vaping Rules

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn