220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Eigenaar oudste tabakszaak van Nederland kijkt vol vertrouwen naar de toekomst

Loet van Vreumingen (69) uit Gouda, eigenaar van de oudste tabakszaak van Nederland, ziet het leven van de zonnige kant. Hij zoekt een opvolger voor zijn bedrijf, dat in 1836 door een van zijn voorvaderen werd opgericht. Somber over de toekomst van de tabakshandel is hij allerminst, zelfs niet in een tijd waarin de maatschappelijke weerstand tegen roken toeneemt. ,,Ik voel mij zeker een ambassadeur voor de sigaar. Ik merk aan de verkoop niet dat het sigarenroken minder wordt”, zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Daarbij komt dat Van Vreumingens winkel behoort tot de 150 ‘supertabaksspeciaalzaken’ in Nederland die worden uitgezonderd van de regel dat rookwaren uit het zicht moeten verdwijnen, omdat ze meer dan 75 procent van hun omzet uit de verkoop van tabak halen.

Toen er vorig jaar een wetsvoorstel kwam om reclame voor roken te beperken, stuurde hij de staatssecretaris meteen een brief. ,,Handgeschreven, want e-mails worden te makkelijk weggegooid. Ik trok blijkbaar de aandacht.”

Van Vreumingen is wars van nieuwlichterij, zet hij tegenover het AD uiteen. ,,Ik ga geen e-sigaret verkopen”, zegt Van Vreumingen stellig. ,,Misschien begint mijn opvolger daaraan. Dat wordt overigens geen opvolging in de familie, maar ik ken wel jonge mensen die belangstelling hebben om het over te nemen.”

 

Lees meer bij het Algemeen Dagblad:

 

Eigenaar oudste tabakswinkel zoekt opvolger

 

 

 

 

 

 

Download het gratis e-book met overzichtelijk alle informatie over de oorzaken en gevolgen van illegale tabakshandel.

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn