220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Eigenaar Nederlands oudste tabakszaak twijfelt aan het nut van neutrale verpakkingen

Eigenaar Marco van der Horst van tabakszaak van Vreumingen, de oudste tabakszaak van Nederland, is niet gelukkig met de generieke sigarettenverpakkingen die per 1 oktober verplicht zijn. Dat blijkt uit een korte videoreportage op de webstite van het Algemeen Dagblad.

Volgens van de Horst is door allerlei overheidsmaatregelen die het roken aan banden moeten leggen, zijn van oudsher kleurrijke winkel in rap tempo aan het veranderen in een ‘saaie bedoening’.

De nieuwe verpakkingen, die op dit moment over het algemeen nog bij de groothandels liggen, bevatten geen merk- of prijsaanduidingen en hebben allemaal dezelfde olijfgroene kleur.

,,Ik denk dat we het erover eens zijn dat de jeugd niet meer moet beginnen met roken, maar of dit de juiste maatregel is?”, aldus Van der Horst De Goudse ondernemer nam de 184 jaar oude tabakszaak met ingang 2020 over van de vorige eigenaar, Loet van Vreumingen.

De nieuwe eigenaar zegt zich ‘regelmatig’ zorgen te maken over het voortbestaan van zijn zaak. ,,We hopen dat de overheid niet alleen naar de beperkende maatregelen kijkt, maar ook kijkt naar wat nou echt de effecten van dit soort maatregelen zijn.”

 

Meer bij het AD:

 

Eigenaar tabakszaak niet blij met nieuwe verpakkingen

 

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn