220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Eerste onderzoek over langere termijn toont aan dat e-sigaret rokers kan helpen stoppen

Een nieuwe studie van het Tobacco Research and Treatment Center van een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Massachusetts toont aan dat het dagelijks gebruik van e-sigaretten Amerikaanse rokers helpt om te stoppen met het roken van gewone sigaretten.

Het rapport, dat online is gepubliceerd, biedt voor het eerst inzicht in gegevens over een langere termijn als het gaat om de effectiviteit van e-sigaretten, schrijft Medical Xpress, een nieuwsplatform dat bericht over wetenschappelijk medisch nieuws afkomstig van gerenommeerde onderzoeksinstituten.

Het onderzoeksteam analyseerde de gegevens van de eerste drie jaar van het onderzoek naar aanleiding een representatieve enquête onder volwassen Amerikanen, waarbij elk jaar dezelfde personen worden ondervraagd. De enquête stelde de onderzoekers in staat om de verandering van een individu in het tabaksgebruik te meten.  Met behulp van de gegevens van meer dan 8.000 volwassen rokers hebben de onderzoekers kunnen vaststellen hoe groot de kans was dat een roker zou stoppen met roken bij het gebruik van e-sigaretten. Ontdekt werd onder meer dat rokers die dagelijks e-sigaretten gebruikten vaker geneigd waren om binnen een jaar te stoppen met brandbare sigaretten en nog minstens een jaar niet te roken dan niet-gebruikers van e-sigaretten.

Meer bij Medical Xpress:

Daily e-cigarette use may help smokers quit regular cigarettes

 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn