skip to Main Content

Eén van de zeven verdachten zit voorlopig nog vast

Na een vondst van bijna 20 miljoen illegale sigaretten in het Amsterdamse havengebied zit een vijftigjarige man uit Schagen voorlopig nog vast. Dit schrijft Casper Duin voor het Noordhollands Dagblad.

Vanwege een gevaar op herhaling heeft de rechtbank in Zwolle besloten dat verdachte Van K. langer vast blijft zitten tijdens het onderzoek. Gelet op de Wet op de Accijns is de maximumstraf vier jaar voor het bezitten van illegale sigaretten.

In een loods in het Amsterdamse havengebied heeft de FIOD op woensdag 7 juli 2021 zeven mannen aangehouden. Zij waren bezig met het uitladen van sigaretten. Er werden bijna 20 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen.

De Nederlandse staat had € 4,7 miljoen aan accijns en belastinggeld kunnen mislopen, als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn verkocht.

Het Functioneel Parket heeft leiding over een onderzoek naar het in bezit hebben van grote hoeveelheden sigaretten waar geen accijns over betaald wordt. Uiteindelijk worden vijf van de zeven eerder aangehouden personen vervolgd. Tot de inhoudelijke behandeling van de strafzaak op 22 maart 2022 is de Schagenaar de enige die zijn tijd in de cel doorbrengt. Vier andere verdachten zijn nog op vrije voeten; de hechtenis van verdachte nummer 5 is deze week geschorst door de rechtbank.

 

Lees het hele artikel verder op Noordhollandsdagblad.nl

Bijna twintig miljoen illegale sigaretten werden er aangetroffen in loods in het Amsterdamse havengebied. Man (50) uit Schagen zit als enige verdachte nog vast

Back To Top
Zoeken