220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

E-sigaret wint in Spanje aan populariteit mede dankzij toeristen uit Frankrijk en Engeland

De markt voor vapen in Spanje groeit snel, ondanks het huidige aantal van 550.000 Spanjaarden die e-sigaretten gebruiken (1,6 procent van de bevolking). Volgens 20minutos, een krant die in Spanje gratis te verkrijgen is en een aantal regionale edities kent, genereerde de industrie in 2018 een omzet van € 75 miljoen, een stijging van 28,2 procent ten opzichte van de € 60 miljoen het jaar ervoor.

Vapen kende in Spanje een hoogtepunt in 2013. In dat jaar werden in het hele land drieduizend winkels geopend die waren gespecialiseerd in e-sigaretten. De markt gleed langzaam achteruit. Die teruggang werd tot staan gebracht in 2016, toen er verbeterde apparatuur op de markt kwam. Wat ook heeft geholpen zijn de nieuwe wettelijke met betrekking tot de veiligheid. Bovendien krijgt Spanje in de zomer bezoek van tienduizenden vapende toeristen, voornamelijk Engelsen en Fransen. In Spanje is vapen in de horeca geoorloofd.

In bijgaand artikel wordt ook gewezen op een studie die uitgevoerd door het Departement Scheikunde aan de Universiteit van Valencia, waaruit bleek dat gezondheidsrisico’s in verband met passief vapen minimaal zijn.

 

Meer bij 20minutes:

 

El vapeo, una tendencia aún minoritaria pero que va al alza en España
 

 

 

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn