220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Duitse regeringscoalitie wil e-sigaret uitsluiten van reclameverbod

De regeringscoalitie in Duitsland zou van plan zijn om e-sigaretten uit te sluiten van een voorgesteld verbod op tabaksreclame. Daarover berichten verschillende Duitse nieuwsmedia, waaronder de goed ingevoerde Frankfurter Allgemeine.

Net als in Nederland woedt ook in Duitsland een verhitte discussie over de vraag of e-sigaretten eraan kunnen bijdragen dat mensen stoppen met roken. Daarnaast worstelen veel politici met het gegeven dat vapen weliswaar aanzienlijk minder risicovol is dan roken, maar dat dit niet breed mag worden uitgedragen.

Na het bekend worden van het nieuws dat zowel de beide christen-democratische partijen CDU en CSU als de sociaal-democratische SPD van mening zijn dat het reclameverbod niet zou moeten gelden voor e-sigaretten, keerde de voorzitter van de Duitse beroepsvereniging voor artsen, Frank Ulrich Montgomery, zich in harde bewoordingen tegen een mogelijke uitzondering voor e-sigaretten. Volgens hem is een allesomvattend reclameverbod de enige oplossing. Duitsland geeft volgens hem miljarden uit om de gevolgen van het roken te bestrijden. ,,Een volledig verbod op reclame en hogere tabaksaccijnzen kunnen helpen om deze overbodige uitgaven te voorkomen”, stelt hij in de Frankfurter Allgemeine.

Meer bij de Frankfurter Allgemeine:

Ärztepräsident: Werbeverbot muss auch für E-Zigaretten gelten

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn