220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Duitse politie ontmantelt grote illegale sigarettenfabriek in de buurt van Nijmegen

In de Duitse plaats Kranenburg, vlak over de grens bij Nijmegen, heeft de politie een illegale sigarettenfabriek ontmanteld. Daarbij werden 55.000 sloffen illegale sigaretten en 60 ton tabak in beslag genomen. De totale waarde van de inslaggenomen spullen bedraagt miljoenen euro’s, aldus De Gelderlander.

Volgens de krant konden in de fabriek, die tot eind 2016 in gebruik zou zijn geweest, wekelijks zo’n tien miljoen sigaretten worden geproduceerd. Die kwamen terecht in namaakpakjes van de merken Richmond, Regal, Richman en Mayfair.

De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Britse markt, waarmee per slof 70 euro aan accijns ontdoken werd, aldus De Gelderlander. De Duitse staat zou daarmee per week zo’n 1,5 miljoen euro aan belastinginkomsten zijn misgelopen.

De vondst leidde de politie ook naar Nederland, waar in een voormalige champignonkwekerij in de gemeente Heumen 53 pallets met onder meer sigarettenpapier, filterpapier, filters, lijm en twee merken namaak-verpakkingen voor sigaretten. De voorraad is in beslag genomen, aldus de krant.

 

Meer bij De Gelderlander:

 

Opslag voor miljoenenhandel met illegale sigaretten zat in oude champignonkwekerij Heumen

 

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn