220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Duitse hoogleraar vaatchirurgie breekt lans voor veilige e-sigaret

Ook in Duitsland bestaat veel bezorgdheid onder gebruikers van de e-sigaret. Aanleiding is de lange reeks ziektegevallen in de Verenigde Staten van afgelopen zomer, die uiteindelijk enkele tientallen mensen het leven kostte. De onrust, de de gevolgen die dat zou kunnen hebben, is een diametraal verkeerde ontwikkeling, zegt hoogleraar vaatchirurg Martin Storck tegen het nieuwsplatform FOCUS Online. Hij legt uit waarom alternatieven voor roken veel minder kwaad kunnen dan traditionele tabaksproducten. ,,Als stoppen met roken geen optie is, dan zijn e-sigaretten goede alternatieven.”

De Duitse hoogleraar, tevens directeur van een in vaatchirurgie gespecialiseerd onderzoeksinstituut in Karlsruhe, haalt in het verhaal het beroemde onderzoek van Public Helath England aan, waaruit blijkt dat alternatieven voor traditionele tabaksproducten 95 procent minder schadelijk zijn dan bijvoorbeeld gewone sigaretten.

Storck citeert ook andere gezaghebbende buitenlandse wetenschappers, waaronder onderzoekers van de James Cook University in Australië. Zij stellen in een zeer recent onderzoek (oktober 2019) dat wanneer rokers overschakelen op alternatieven, dat vermoedelijk positieve gevolgen heeft voor hun gezondheid.

 

Meer bij FOCUS Online:

Gefäßchirurg erklärt: Wenn Rauchstopp keine Option ist: Erhitzer und E-Zigaretten sind das kleinere Übel

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn