220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Douane vindt zeven pallets met sigarettenpapier en verpakkingsmateriaal in beoogd moskeepand

In Oosterhout zijn gewapende douanebeambten met bivakmutsen op een bedrijfspand binnengevallen. Het pand is gevestigd op een locatie waar de plaatselijke Ahmet Yesevi-moskee moet komen. De actie houdt verband met een onderzoek naar illegale sigarettenhandel, aldus het AD. Volgens de krant zijn er zeven pallets met sigarettenpapier en verpakkingsmateriaal afgevoerd. Arrestaties zijn tot dusverre niet verricht. Volgens het AD is het vooralsnog onduidelijk op wie de douaneactie is gericht.

Het betreffende pand werd volgens de krant in 2018 voor ruim een half miljoen euro in contanten aangekocht door de Haagse Islamitische Stichting Nederland (ISN). Die heeft banden met de Turkse overheid.

Bestuurslid Malik Onal van de moskee die op de bewuste locatie is gepland, verzekert tegenover het AD dat zijn organisatie niets te maken met de inval, maar werd de ruimte verhuurd. ,,De douane heeft tegenover ons bevestigd dat ze een specifieke onderneming op het oog hebben. Ergens anders zullen er wel illegale sigaretten geproduceerd worden of zo. Het is wel balen dat we op deze manier in de aandacht komen. Het moskeebestuur staat helemaal buiten dit onderzoek, maar we hebben natuurlijk wel een verantwoordelijkheid over onze huurders.”

 

Meer bij het AD:

 

Illegale sigarettenhandel: inval in pand op beoogde locatie Oosterhoutse moskee

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn