220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Douane vindt 1.086 kilo waterpijptabak

De douane heeft afgelopen donderdag 1.086 kilo waterpijptabak in beslag genomen, goed voor € 160.000 aan accijnsontduiking. De tabak werd gevonden in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Toepadweg in Zaltbommel. Dit schrijft Bertjan Kers voor de Gelderlander.

Een woordvoerder van de douane zegt:  “Het is een uitzonderlijke vondst en dat geldt ook voor de hoeveelheid.”Het gaat meestal om de productie van illegale sigaretten. De afgelopen jaren zijn daar meerdere geheime fabrieken van ontmanteld, maar een vondst van waterpijptabak is zeldzamer. 

“Het lag er alleen opgeslagen. We werden door de politie ingeseind tijdens de integrale controle van donderdag. Daar wilden we graag voor komen. Het ging in totaal om 1086 kilo. Er zijn geen mensen aangehouden. De ruimte waar de tabak lag, was verder leeg.” Er was dus geen sprake van productie van waterpijptabak.

De controle werd uitgevoerd door de politie, de Omgevingsdienst Rivierenland, de gemeente Zaltbommel en stroomnetbeheerder Liander.

Nederland verdient elk jaar € 3 miljard aan accijns over legale tabak. Over de hoeveelheid verkochte tabak wordt verbruiksbelasting berekend.

 

Lees het hele artikel verder op Gelderlander.nl

1086 kilo illegale waterpijptabak goed voor 160.000 euro aan accijnsontduiking

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn