220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Directeur BAT Nederland: nieuwe e-sigaret Vype draagt bij aan de volksgezondheid

Roken is niet goed is voor de gezondheid. Daarover is iedereen het eens, ook de tabaksfabrikanten. „Maar als mensen dan toch nicotine willen, dan is de elektrische sigaret Vype veel minder schadelijk”, zegt Martijn van Loon, de kersverse directeur van British American Tobacco Nederland (BAT), tegen De Telegraaf.

BAT, onder meer bekend van merken als Pall Mall en Lucky Strike, heeft de afgelopen jaren al 2,5 miljard geïnvesteerd in de ontwikkeling van alternatieve sigaretten. Deze zomer brengt BAT Vype in Nederland op de markt, een nieuw merk dat al in negentien landen verkrijgbaar is. In de Vype zit geen tabak. De e-sigaret brandt niet en is naar het zich laat aanzien 95 procent minder risicovol dan sigaretten.

 In Nederland maakt de e-sigaret geen deel uit van het gezondheidsbeleid. Een vreemde zaak, vindt de nieuwe directeur van BAT Nederland. „In Engeland en Nieuw-Zeeland hoort het daar wel bij, daar ziet men het als schadebeperking. Mensen blijven toch roken. Waarom zou je rokers dan niet helpen over te stappen op bijvoorbeeld het veel potentieel veel minder schadelijke Vype”, aldus Martijn van Loon tegen de Telegraaf.

In Nederland maken op dit moment zo’n 230.000 rokers gebruik van de e-sigaret. Tabaksfabrikant BAT gaat ervan uit dat dit aantal binnen een paar jaar is verdubbeld.

 

Meer bij De Telegraaf:

 

Fabrikanten e-sigaret eisen witte rook van overheid

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn