220620-Nationale-Smokkel-Monitor-logo

Coronacrisis: ‘Een sigarettenreus die levens redt: het zijn bijzondere tijden’

De verbazing was groot, toen onlangs bekend werd dat British American Tobacco (BAT), een van de grootste tabaksfabrikanten ter wereld, net als tientallen andere grote concerns werkt aan de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus.

Chief marketing officer Kingsley Wheaton van BAT begrijpt die verbazing heel goed, zegt hij tegen De Telegraaf. Dat de mensen het een vreemd idee vinden dat uitgerekend een tabaksfabrikant de mondiale volksgezondheid een dienst wil bewijzen, snapt Wheaton heel goed. „Je moet het zo zien: hoe gaan we de geschiedenisboeken in als we onze capaciteiten níet beschikbaar stellen, nu de wereld in crisis is? We hebben geen keus. We spelen onze rol, we leveren een stukje in de puzzel. Tabakspolitiek kan hier even buiten blijven.”

Een sigarettenfabrikant die levens redt, het zijn bijzondere tijden, stelt De Telegraaf vast. Maar wie wat verder kijkt, begrijpt de achterliggende gedachte. Het aantal rokers neemt overal ter wereld flink af. BAT speurt daarom al jaren naar alternatieve toepassingen van de tabaksplant, waarvan de bladeren een specifieke reeks eiwitten voortbrengen. Die worden normaal gesproken gebruikt voor de diervoederindustrie. Maar inmiddels is duidelijk dat de productie van vaccins ook tot de mogelijkheden behoort.

 

Meer bij De Telegraaf:

Al 90 bedrijven werken aan coronavaccin: ook sigarettenreus meldt zich nu

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle oorzaken en gevolgen van illegale sigaretten-handel

Andere artikelen

Deel dit bericht

Facebook
Twitter
LinkedIn